والک پلو
مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
سه شنبه 3 تیر 1399
https://cgie.org.ir/fa/article/239422/والک-پلو
دوشنبه 20 اسفند 1403
چاپ شده
2
والکپلو \ vālak-polo \ ، غذایی ساده که با استفاده از گیاه والک که در کوههای منطقۀ شمیران میروید، تهیه میشود.والک در فصل بهار در کوههای منطقۀ شمیران میروید، و مردم روستاهای اطراف با استفاده از برگهای آن غذاهای مختلفی تهیه میکنند. یکی از این غذاها والکپلو ست؛ برای تهیۀ والکپلو، آب را میجوشانند و والک را داخل آن میریزند و پس از 2 تا 3 دقیقه برنج را به آن اضافه میکنند؛ سپس برنج را آبکش کرده، با مقداری آب و روغن دم میکنند. این غذا پس از حدود 80 تا 90 دقیقه آماده میشود. اهالی روستای گلوکان برای احترام به مهمانان و پذیرایی از آنها والکپلو میپزند و مردم لالان در روز عاشورا طبقی حاوی والکپلو، مرغ، سبزیپلو، فسنجان، تهچین، سبزی خوردن و دوغ که به آن آش حسین گفته میشود، تهیه، و بین یکدیگر تقسیم میکنند. مردم منطقۀ شمیران والک را گیاهی با ارزش غذایی فراوان میدانند و آن را با گوشت و یا نیمرو نیز مصرف میکنند.
گلاله هنری
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید