صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / وره برش /

فهرست مطالب

وره برش


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : سه شنبه 3 تیر 1399 تاریخچه مقاله

وره‌برش \ vare-boreš \ ، جشنی ویژه که در گذشته در موسم چیدن پشم بره‌ها در آهار و برخی دیگر از روستاهای رودبار قصران برگزار می‌شد. 
مراسم این جشن در اوایل نیمۀ دوم تابستان و در یک روز معین مورد توافق اجرا می‌گردید. در این روز، صاحبان گوسفندانی که در یک خیل یا یورت مستقر بودند، اقدام به چیدن پشم بره‌ها می‌کردند. هم‌زمان با انجام دادن این کار، همسایگان، اقوام و به‌خصوص بستگان نزدیک را به محل خیل یا گوسفندسرا دعوت می‌کردند و ناهار مفصلی آماده می‌نمودند که عبارت بود از: والک پلو (ه‍ م) و زیلا (سرشیر داغ‌کرده که روغنش را جدا می‌کردند) و آرشه یا آروشه (زیلا که با آرد و اندکی شیر و شکر تفت داده باشند). هم‌زمان نیز رقصهای محلی خود را اجرا می‌کردند. در پایان مراسم، به برخی از میهمانان پشم هدیه می‌دادند. میهمانان نیز به فراخور خود هدایایی دست‌کم چند عدد تخم‌مرغ برای میزبانان می‌آوردند. مراسم وره‌برش مخصوص گوسفندداران بود، اما همه می‌توانستند در آن شرکت کنند.

ناصر پازوکی طرودی
 

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: