درباره کاشفالسلطنه که کشت چای را در ایران رونق داد و پدر محبوبترین نوشیدنی ماست.
محمد میرزا کاشف السلطنه بانی چایکاری در ایران در یکی از جراید مهم آن روزگار ماجرای ورود این محصول به کشور را به خوبی بیان می کند.
تحقیقات نشان می دهد که بوته چای را در حدود سه هزار سال قبل از میلاد مسیح در چین می شناختند. گیاه چای و انواع آن به حالت وحشی در شنال هند در ناحیه ای به نام آسام و مناطقی مانند نونیکین و لائوس می رویید. هم اکنون کشت این گیاه در کشورهای چین، هندوستان، ژاپن، سیلان، جاوه، برزیل، نواحی شمال ایران و ...بسیاری از کشورهای اروپایی رواج دارد.
«آرامگاه سعدی مثل آرامگاه حافظ با درختانی، که در بین مشتاقان نوشیدن چای محبوبیت زیاد دارد، احاطه گردیده است. ... [در باغهای شیراز] چای چنان طعمی دارد که چای اغلب تالارهای پذیرایی کشورهای مغرب زمین فاقد آن است. قریب اینکه، نوشیدن چای در ایران یک رسم جدیدی است. هشت یا نه سال قبل در ایران قهوه ترکی یا عربی مینوشیدند در حالی که اکنون فقط چای مینوشند».
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید