صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه ایران / اسکوفیه /

فهرست مطالب

اسکوفیه


آخرین بروز رسانی : شنبه 9 فروردین 1399 تاریخچه مقاله

اِسکوفیه \ eskofiye\ ، ژُرژ ـ اُگوست (1846- 1935م/ 1225-1313ش)، سر‌آشپز هنرمند فرانسوی، معروف به «امپراتور سر‌آشپزها و سرآشپز امپراتوران». او در مقام مدیر آشپزخانه‌های هتل ساوُی (1890- 1899م) و پس از آن، هتل کارلتِن ــ هر دو در لندن ــ به شهرت رسید.

اسکوفیه در دهکدۀ ویلِنُو ـ لوبه زاده شد. او که پدرش آهنگر بود، در نوجوانی به‌عنوان کارآموز در رستوران عمویش در شهر نیس به کار پرداخت و شش سال بعد به رستوران مولَن روژ در پاریس رفت. او در جنگ فرانسه و پروس، در سمت سرآشپز، در ارتش فرانسه خدمت کرد. پس از چندی در هتلی در مونته کارلو (در موناکو) استخدام شد. در 1890م مدیر آشپزخانۀ هتل ساوُی در لندن شد و در آنجا بسیاری از غذاهای معروفش را، از جمله دسر پِش‌مِلبا  (هلویِ مِلبـا) ــ بـه افتخـار خوانندۀ نامدار استرالیایی، نِلی ملبا ــ ابداع کرد. در 1898م به هتل کارلتن رفت و طی 23 سال خدمت در آنجا و هتلهای نامدار دیگر در رم، نیویورک، بوداپست و مادرید، به شهرتی جهانی رسید.
اسکوفیه حدود 10 هزار دستور پخت غذا ابداع کرد و ویلهلم دوم، امپراتور آلمان، لقب امپراتور سرآشپز‌ها را به وی داد. او به پاس کوششهایش در شناساندن سنت آشپزی فرانسوی در خارج از این کشور، در 1920م نشان لژیون د‘اُنور دریافت کرد. 
اسکوفیه در موضوع کار خود چندین اثر نیز نوشت، از جمله «راهنمای آشپزی»، با همکاری فیلِئاس ژیلبِر و اِمیل فُتو (1903م)؛ «کتاب دستور پخت غذاها» (1912م)؛ و «آشپزی من» (1934م). اسکوفیه پس از 62 سال خدمت که در حرفۀ او بی‌سابقه است، در 89 سالگی در مونته کارلو درگذشت. 

مآخذ

CE, 5th edition; Collier's Encyclopedia, ed. E. Friedman & W. D. Halsey, London/ New York, 1986; EA, 2006; EB, 1989; GLE.
بخش هنر و معماری جهان

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: