صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه ایران / آرژینین /

فهرست مطالب

آرژینین


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 9 دی 1398 تاریخچه مقاله

آرْژینین [āržīnīn]، اسیدآمینه‌ای که از آبکافت(هیدرولیز) بسیاری از پروتئینهای معمول به دست می‌آید و به ویژه در پروتامینها و هیستونها (پروتئینهای پیوسته با اسیدهای نوکْلِئیک) فراوان است. آرژینین که برای نخستین‌بار (در 1895م) از شاخ حیوانـات به دست آمـد، در سنتز اوره ــ کـه شکل اصلی دفع نیتروژن در پستانداران است ــ نقش مهمی برعهده دارد.‌آرژینین یکی از چند اسیدآمینۀ به اصطلاح غیرضروری برای پستانداران بالغ است، زیرا آنان می‌توانند خودْ آن را از گلوتامیک‌اسید بسازند و نیاز به دریافت آن از منابع غذایی ندارند.     (139)

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: