1404/2/1 ۱۱:۰۲
نعمتالله ایرانزاده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بر جایگاه تأثیر سعدی بر ادبیات جهان و جایگاه برجسته او در میان ادیبان و نیز ارتباطات دیرینه فرهنگی ایران و چین تاکید کرد.
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین و به مناسبت سالروز بزرگداشت سعدی، نشست ادبی با حضور استادان دانشگاههای مختلف چین، پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان به زبان و ادب فارسی در دانشگاه مطالعات خارجی پکن برگزار شد.
در این نشست، استادان ایرانی و چینی درباره سویههای مختلف زندگی، اندیشهها و آثار جاودانۀ سعدی سخنرانی کردند. دانشجویان نیز با خواندن اشعار و غزلهایی از سعدی، اجرای آوازهای سنتی ایرانی و گفتوگو دربارۀ اندیشههای انسانگرایانۀ او، رنگ و رونقی دوچندان به فضای علمی و فرهنگی برنامه بخشیدند.
نعمت الله ایرانزاده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سخنان خود، به بررسی تأثیر سعدی بر ادبیات جهان، جایگاه برجسته او در میان ادیبان و ارتباطات دیرینه فرهنگی ایران و چین پرداخت.
وی همچنین به مقایسه اندیشههای سعدی و کنفوسیوس اشاره کرد و گفت: این دو استاد، متفکران و مصلحان اجتماعی هستند که به تعلیم و تربیت اخلاقی و رفتارشناسی مردمان توجه داشته و میخواستهاند راهی برای زندگی بهتر به مردم نشان دهند. هر دو میخواستهاند سیاست را بر اخلاق مبتنی کنند و این دو را به نحوی با هم آشتی دهند؛ البته نگرش کنفوسیوس در این زمینه، بیشتر اجتماعی و متوجه اصلاح نهادها و ساختار سیاسی است؛ ولی سعدی، غالباً به تربیت یکایک افراد نظر دارد و برای اصلاح فرمانروایان، راهی جز نصیحت و اندرز برنمیگزیند.
ایرانزاده به وجود برخی از اشعار سعدی در سنگنوشتههای شهر هانجو و نقش ادیبان چینی در معرفی این شاعر پارسیگوی اشاره کرد و آن را نشانهای از تأثیر شگرف و دیرین شعر سعدی بر فرهنگ چین دانست.
همچنین شی گوانگ، عضو هیئت علمی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن، گزارشی از فعالیتهای استادان پیشکسوت این دانشگاه در زمینۀ ترجمه و معرفی آثار سعدی ارائه و ابراز امیدواری کرد که در آیندهای نزدیک، آثار دیگر سعدی نیز به زبان چینی ترجمه شود تا علاقهمندان چینی، بیش از پیش با ادب و فرهنگ ایرانی آشنا و از این گنجینههای فکری و هنری بهرهمند شوند.
مو هانگ یوان، رئیس مرکز ایرانشناسی دانشگاه مطالعات خارجی پکن نیز با تأکید بر جنبههای انساندوستانه در شعر و اندیشه سعدی، بیان کرد: سفرهای بسیار این شاعر برجسته قرن هفتم هجری، زمینهساز شناخت عمیق او از رنج انسانها و انعکاس این تجربهها در آثار فاخرش چون گلستان و بوستان بوده است.
در ادامه، سیدمهدی طباطبایی، بهادر باقری و محدثه برزگر، استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای پکن خلاصهای از زندگی و اندیشههای سعدی و دلایل محبوبیت و تأثیرگذاری هنر و اندیشۀ او را تبیین کردند. لی ین جون نیز با تأکید بر صلحطلبی سعدی، به بیان بازتاب این ویژگی در بوستان و گلستان پرداخت.
منبع: ایبنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید