بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی؛ اهمیت رنه گنون در دنیای امروز

1403/11/23 ۱۲:۵۷

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی؛ اهمیت رنه گنون در دنیای امروز

پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

رنه گنون محقق سنت‌گرا و پرآوازه فرانسوی است که در سال ۱۸۸۶ در شهر بلوئا زاده شد. پدرش معمار بود. تحصیلات اولیه‌اش را در زادگاهش سپری کرد. در ۱۹۰۴ به پاریس رفت و به مطالعه در حوزه ریاضیات و سپس فلسفه پرداخت. در جوانی جذب چندین انجمن نهان‌گرا شد و با کسانی چون لئون شامپرنو آشنا شد که با تصوف و عرفان اسلامی آشنایی داشت. انجمنی با نام گنوسیس (معرفت) تأسیس کرد و تا سال ۱۹۲۲ مقالاتی برای آن می‌نوشت. احتمالاً در همین دوران با تائوئیسم و برخی آئین‌های هندویسم آشنا شد.

گنون در ۱۹۱۲ به دین اسلام مشرف شد و نام «شیخ عبدالواحد یحیی» را برگزید. گنون ارتباط خود را با جریان‌های فکری در پاریس قطع نکرد از آن جمله ملاقات‌هایی با شخصیت‌های معروفی مانند ژاک مارتین و رنه گروسه و دیگران داشت. در عرفان و تصوف پیرو ایوان عقیلی (شیخ هادی) بود و در باطن گرایی از مریدان شیخ عبدالرحمن الکبیر از نمایندگان بزرگ اسلام‌گرای مصر بود. رنه گنون در شب ۷ ژانویه ۱۹۵۱ پس از طی یک دوره بیماری، درگذشت و مطابق شعائر اسلامی در یکی از قبرستانهای اطراف قاهره به خاک سپرده شد.

با توجه به جایگاه گنون در میان اندیشمندان معاصر مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران همایشی با عنوان «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» ترتیب داده است.

بر این اساس پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه فلسفه در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.در این پ یش نشست سید رضا فیض در موضوع اهمیت رنه گنون در دنیای امروز، بابک عالیخانی در موضوع مشرقیان در آستانه ظهور و پژمان رادمهر در موضوع نظری بر تلقی مدرن و سنّتی از هنر سخنرانی خواهند کرد.

این نشست روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۳ تا ۱۶ در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به نشانی خیابان نوفل‌لوشاتو، خیابان آراکلیان برگزار خواهد شد.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: