معاون کتابخانه ملی:زبان فارسی و قلم فرهیختگان بخشی از هویت ملی ما محسوب می شوند

1393/11/7 ۰۹:۴۹

معاون کتابخانه ملی:زبان فارسی و قلم فرهیختگان بخشی از هویت ملی ما محسوب می شوند

معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: زبان وخط فارسی و قلم دانشمندان و فرهیختگان، بخشی از هویت ملی ما محسوب می شوند. غلامرضا امیرخانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: نسخ خطی میراث شرافت و هویت فرهنگ و اخلاق ما است که باید ضمن حفظ و نگهداری این میراث آن را به نسل های آتی منتقل کنیم.

 

معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: زبان وخط فارسی و قلم دانشمندان و فرهیختگان، بخشی از هویت ملی ما محسوب می شوند.

غلامرضا امیرخانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: نسخ خطی میراث شرافت و هویت فرهنگ و اخلاق ما است که باید ضمن حفظ و نگهداری این میراث آن را به نسل های آتی منتقل کنیم.

معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی تاکید کرد حامیان نسخ خطی، حامیان هویت ایرانی و اسلامی هستند.

وی با بیان این که قصد داریم ظرفیت های این بخش را افزایش دهیم گفت: امروزه بخش عظیمی از نسخه های خطی ایرانی و اسلامی در شبه قاره پراکنده است.

امیرخانی ادامه داد که بخش دیگری از این آثار در میان خانواده های ایرانی پراکنده است و افزود: تلاش داریم برای جلوگیری از خطر نابودی این آثار ارزشمند آن را خریداری و بخش نسخه های کتابخانه ملی را هم تجهیز کنیم.

معاون کتابخانه ملی گفت: حفاظت و مرمت و خریداری نسخه های خطی یکی از برنامه های هشتگانه کتابخانه ملی است.

وی تصریح کرد: در سازمان اسناد و کتابخانه ملی، برنامه منسجمی برای تجهیز بخش نسخ خطی داریم.

کتابخانه ملی در حال حاضر دو میلیون و 700 هزار کتاب، پنج میلیون نشریه، 38 هزار نسخه خطی، 34 هزار نسخه سنگی، چند صدهزار نقشه، عکس، آلبوم، فیش و میکروفیش و بیش از 200 هزار پایان نامه و چند صد میلیون برگ سند در اختیار دارد که مربوط به 700 سال قبل است.

خبرگزاری ایرنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.