آغاز به کار «دومین همایش بین المللی زبان ها و گویش های ایرانی: گذشته و حال» در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی

1393/10/14 ۱۲:۳۶

آغاز به کار «دومین همایش بین المللی زبان ها و گویش های ایرانی: گذشته و حال» در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی

دبا: دومین همایش بین المللی «زبان ها و گویش های ایرانی: گذشته و حال امروز در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی آغاز به کار کرد این همایش را بخش ایران‌شناسی و زبان‌شناسی مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی با همکاری دانشگاه تهران، فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می‌کند.

 

دبا: دومین همایش بین المللی «زبان ها و گویش های ایرانی: گذشته و حال» امروز در مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی آغاز به کار کرد.

این همایش را بخش ایران‌شناسی و زبان‌شناسی مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی با همکاری دانشگاه تهران، فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می‌کند.

زبان‌های ایرانی بخش قابل توجهی از سند هویت ملی و فرهنگی ایرانیان به‌شمار می‌رود. زبان فارسی یکی از عوامل حفظ و نگاهبانی این سرزمین از گزند روزگاران بوده و به‌‌مانند پادزهری مانع  از هم گسیختگی و نابودی سرزمین ایران شده است.

سترگی و عظمت این درخت تناور به‌واسطه رنج‌هایی است که بزرگانی مانند فردوسی، سعدی و حافظ و دیگر اندیشمندان ایرانی بر خود هموار ساخته و با خلق آثاری ارجمند زبان فارسی را این چنین ماندگار ساخته‌اند.

دیرینگی زبان‌های ایرانی که منشعب از شاخه زبان‌های هند و ایرانی و هند و اروپایی است به قدمت تاریخ است. تاریخ ادبیات و دانش ایرانی نشان داده که این زبان از توانایی قابل توجهی برای ارایه و انتقال پیچیده‌ترین اندیشه‌های علمی و فلسفی برخوردار است. حفظ این توانایی و روزآمد کردن آن مستلزم نگاهبانی و پاسداری از این زبان و گویش‌های آن است.

آشنایی با آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینه زبان‌ها و متون ایران باستان، میانه و نو، بررسی گستره زبان‌های ایرانی به‌عنوان یکی از عوامل پیوند میان ملت‌های منطقه و ایجاد انگیزه در پژوهشگران جوان برای مطالعات ژرف در عرصه زبانشناسی ایرانی، از اهداف این همایش است.

برخی ازمحورهای این همایش عبارتند از پژوهش‌های تازه در زمینه زبان‌ها و متون ایرانی باستان (فارسی باستان، اوستایی، سکایی و مادی)، پژوهش‌های تازه در زمینه زبان‌ها و متون ایرانی میانه غربی (پارتی و فارسی میانه)، پژوهش‌های تازه در زمینه زبان‌ها و متون ایرانی میانه شرقی (سغدی، ختنی، خوارزمی و بلخی)، پژوهش‌های تازه در زمینه متون کهن فارسی از منظر زبانشناسی، جغرافیای زبان فارسی، رابطه زبان‌های ایرانی با دیگر زبان‌ها در طول تاریخ، پژوهش‌های تازه در زمینه گویش‌های ایرانی نو غربی و شرقی و پژوهش‌های تاریخ زبان‌ها و گویش‌های ایرانی.

این همایش تا عصر روز دوشنبه پانزدهم دی ماه 1393 دامه خواهد داشت.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.