1393/10/13 ۱۱:۵۸
سید محمدصادق سجادی، عضو شورای عالی علمی مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی، كتاب «ایران در بحران: زوال صفویه و سقوط اصفهان» اثر «رودی متی» ایرانشناس آمریکایی را برای مطالعه به اهالی كتاب پیشنهاد کرد.
«ایران در بحران» پیشنهاد سجادی برای مطالعه پایان هفته
دکتر سید محمدصادق سجادی كتاب «ایران در بحران: زوال صفویه و سقوط اصفهان» را برای مطالعه پایان هفته پیشنهاد داد و گفت: این اثر توسط حسن افشار ترجمه شده و به حمله افغانها به اصفهان و سقوط دولت صفویه میپردازد.
مولف كتاب «طبقهبندی علوم در تمدن اسلامی» افزود: رودی مَتی در کتاب «ایران در بحران: زوال صفویه و سقوط اصفهان» پیشرفت، تضعیف و سقوط صفویه را شرح داده و علل سقوط صفویه و دلایل دفاع نكردن «شاه سلطان حسین» را از اصفهان بیان میكند.
این تاریخدان با اشاره به اینكه از خواندن كتاب لذت برده است افزود: این اثر، تحقیق جامع جدید و معتبر درباره تاریخ كشور است و یكی از بهترین آثار در این زمینه محسوب میشود. در این كتاب تحقیقات مهمی درباره دوره مهمی از تاریخ ایران صورت گرفته است.
«ایران در بحران: زوال صفویه و سقوط اصفهان» کتابی است که به درک ما از تاریخ ایران کمک بسیاری میکند؛ دورهای که باعث 2 قرن انحطاط و زوال در ایران شد.
پژوهشگران تاریخ ایران معمولاً انحطاط سقوط ایران دوره صفویه را نتیجه طبیعی رکود و زوال سیاسی اجتنابناپذیر و فساد اخلاقی ایران اواخر دورهی صفویه میدانند. «رودی متی» که تخصص اصلیاش تاریخ دوره صفویه است، در این کتاب با نگاه دیگری به این مسأله، این دیدگاه سنتی را به چالش میکشد. او در این کتاب نو و سنتشکن، منابع قدیمی و سنتی را بازخوانی کرده است و منابع جدیدی را به منظور ارائه تصویری نو از صد سال پایانی دوره صفویه، یعنی قبل از سقوط اصفهان در سال 1722 میلادی معرفی میکند.
سقوط اصفهان به معنای پایان سلسله صفویه و آغاز دورهای طولانی از آشفتگی و اغتشاش در تاریخ ایران است. این کتاب درباره معمای پیچیده فروپاشی ایران در دورانی است که غالب ایرانیان و عده بسیاری از محققان آن را نه فقط مرحله تکوین سرنوشتسازی در تاریخ این کشور بلکه یکی از درخشانترین روزگارانش میشناسند.
چاپ نخست كتاب «ایران در بحران: زوال صفویه و سقوط اصفهان» در 358 صفحه و بهای 19 هزار و 800 تومان از سوی نشر مرکز در سال 1393 عرضه شده است.
خبرگزاری ایبنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید