ابن سینا و گذر زهره از مقابل خورشید

1400/6/6 ۱۵:۳۴

ابن سینا و گذر زهره از مقابل خورشید

بیست‌وپنجمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ بوعلی سینا به «ابن سینا و گذر زهره از مقابل خورشید» اختصاص دارد.

 

 

از میان نسخ خطی برجامانده از دوره‌ اسلامی گزارش‌هایی مبنی بر رؤیت نقطه‌ای سیاه بر روی قرص خورشید به دست ما رسیده است. این گزارش‌ها معمولاً با این ادعا همراه هستند که این نقطه سیاه، در واقع، سیاره زهره یا عطارد است که از مقابل قرص خورشید گذر می‌کند و وجود این پدیده نشان می‌دهد که زهره یا عُطارد نسبت به خورشید در فاصله‌ای نزدیک‌تر به زمین قرار دارند. به این گزارش‌ها نمی‌توان اعتماد کرد. در این میان شواهدی وجود دارد که احتمال رؤیت گذر زهره توسط ابن سینا را افزایش می‌دهد.

بیست‌وپنجمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی بوعلی سینا در روز چهارشنبه دهم شهریور، ساعت ۱۱ صبح با عنوان «ابن سینا و گذر زهره از مقابل خورشید» به سخنرانی دکتر امیرمحمد گمینی اختصاص دارد که به‌صورت مجازی پخش خواهد شد.

 

علاقه‌مندان می‌توانند این برنامه را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی ketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحه‌ این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: