تاکید رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر تدوین دانشنامه فرهنگ سیستان

1393/8/20 ۱۱:۴۷

تاکید رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر تدوین دانشنامه فرهنگ سیستان

دکتر سید رضا صالحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی به منظور شرکت در مراسم تودیع و معارفه روسای پیشین و جدید مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان به زاهدان سفر کرد.

 

دکتر سید رضا صالحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی به منظور شرکت در مراسم تودیع و معارفه روسای پیشین و جدید مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان به زاهدان سفر کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، در این سفر یک روزه صالحی ضمن دیدار با علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان درباره تاریخ ، فرهنگ و نقش اقوام ایرانی در توسعه کشور و جایگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی در استان سیستان و بلوچستان گفت وگو کرد.

همچنین در این دیدار، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص ساخت بنای جدید مرکز اسناد و کتابخانه ملی به تبادل نظر پرداخت.

صالحی ضمن ابراز آمادگی برای برپایی نمایشگاه فرهنگ و تمدن معنوی سیستان و بلوچستان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: این سازمان توانایی این را دارد با همکاری استانداری سیستان و بلوچستان بخشی از گنجینه کهن و معنوی و حافظه دیداری و شنیداری این استان را در سازمان اسناد و کتابخانه ملی به نمایش بگذارد.

دکترصالحی در این سفر از مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان و موزه موقوفه استاد ایرج افشار سیستانی بازدید کرد و در جریان نحوه نگهداری اسناد و روند ارائه خدمات به مراجعه کنندگان مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان قرار گرفت.

سید رضا صالحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ضمن دیدار با کارکنان مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان، این خطه را به عنوان سرزمینی رمز آلود معرفی کرد و بر ضرورت تالیف و تدوین دانشنامه فرهنگ سیستان و بلوچستان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران ، سید رضا صالحی ضمن دیداری که با کارکنان مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان داشت به جایگاه و اهمیت فرهنگ کهن این سرزمین تاکید کرد و گفت: سیستان و بلوچستان با پیشینه تاریخی و فرهنگی که دارد می تواند تبدیل به یکی از دروازه های توسعه فرهنگی ایران شود.

او با اشاره به بازدیدی که چندی پیش از کتابخانه ملی فرانسه داشت، گفت: سالانه بیش از ۲۰۰ رویداد فرهنگی در این کتابخانه برگزار می شود و این کتابخانه با این که یکی از بزرگترین آرشیو های فرهنگی جهان را در اختیار دارد، توانسته به تولیدات فرهنگی در عرصه ملی و بین المللی بپردازد.

او افزود: ما می توانیم با استفاده از تجربیات کتابخانه های ملی سایر کشورها و بهره گیری از تجربیات اندیشمندان ایرانی، فرصت های جدیدی را در کتابخانه ملی بوجود آوریم.

صالحی ضمن ابراز تاسف نسبت به جایگاه کنونی کتابخانه ملی در کشور گفت: کتابخانه ملی به عنوان یک نهاد فرهنگی ملی باید جایگاه حقیقی خود را در جامعه پیدا کند و صرفا منبعی برای نگهداری اسناد معنوی نباشد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با طرح این پرسش که چرا سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرجع مناسبی برای پژوهشگران و اندیشمندان نیست، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی باید مشتری محور شود و قابلیت این را داشته باشد که پژوهشگران و اندیشمندان به راحتی بتوانند از امکانات آن بهره مند شوند.

صالحی ضمن تاکید بر ضرورت دیجیتال سازی منابع کتابخانه ملی گفت: چندی پیش به وزارتخانه فن آوری و ارتباطات طرح همکاری را مبنی بر دیجیتال سازی کتابخانه ملی پیشنهاد کردیم و امیدواریم بزودی تفاهم نامه ای هم در این خصوص به امضاء برسانیم.

صالحی از راه اندازی اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان یکی از تجربیات موفق در دوره اخیر یاد کرد و گفت: در سازمان اسناد و کتابخانه ملی این قابلیت را داریم که براساس فرهنگ، تاریخ و اساطیر ایرانی برنامه های فرهنگی را تدوین کنیم و میزبان پژوهشگران و اندیشمندان به مناسبت های مختلف در این مرکز باشیم.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: