فردید 50 سال پیش غربزدگی را مطرح کرد

1393/5/26 ۱۲:۰۱

فردید 50 سال پیش غربزدگی را مطرح کرد

مراسم بیستمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد دکتر سید احمد فردید با سخنرانی برخی از شاگردان سیداحمد فردید در سالن اجتماعات «بنیاد حکمی و فلسفی دکتر سید احمد فردید» برگزار شد. محمد آسیابانی: مراسم بیستمین سالروز درگذشت سید احمد فردید فیلسوف شهیر معاصر، در سالن اجتماعات «بنیاد حکمی و فلسفی دکتر سید احمد فردید» برگزار شد.

مراسم بیستمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد دکتر سید احمد فردید با سخنرانی برخی از شاگردان سیداحمد فردید در سالن اجتماعات «بنیاد حکمی و فلسفی دکتر سید احمد فردید» برگزار شد.

محمد آسیابانی: مراسم بیستمین سالروز درگذشت سید احمد فردید فیلسوف شهیر معاصر، در سالن اجتماعات «بنیاد حکمی و فلسفی دکتر سید احمد فردید» برگزار شد.

در آغاز مراسم، بهروز فرنو، عضو هیئت مدیره و سخنگوی «بنیاد حکمی و فلسفی دکتر سید احمد فردید» پس از خواندن غزلی از حافظ اشاره کرد که امسال 20 سال از درگذشت فردید و 50 سال از طرح مسئله غربزدگی از سوی فردید می‌گذرد. در آن زمان طرح این مسئله به نظر زود می‌آمد اما اکنون پس از گذشت بیش از 35 سال از انقلاب اسلامی و در هنگامی که از سوی غرب اعلام می‌شود که تنها دموکراسی در خاورمیانه رژیم اسرائیل است، آیا زمان طرح مسئله غربزدگی نرسیده است؟

 همچنین در این مراسم دکتر رضا سلیمان حشمت از اعضای هیات علمی بنیاد فردید و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی، دقایقی برای حاضران سخنرانی کرد. او در بخشی از سخنان خود گفت: وضعیتی که ما اکنون در آن قرار داریم، غرب‌زدگی مضاعف یا عصر استیلای سوبژکتیویته است. استاد فردید با طرح مباحث و مسائل حکمی راه را برای خروج از بن بست سوبژکتیویته می‌گشود.

در این مراسم همچنین از مختار علیزاده، از شاگردان فردید و پژوهشگر حوزه فلسفه هنر و زیبایی شناسی با اهدای لوح یادبود و هدایایی از طرف «بنیاد حکمی و فلسفی دکتر سید احمد فردید»، دانشکده هنر دانشگاه شاهد و مرکز پژوهش‌های فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، تقدیر شد.

سید احمد فردید، درگذشته در 25 مرداد سال 1373، یکی از مهم‌ترین متفکران و روشنفکران معاصر ایران است. این اندیشمند نخستین معرف اندیشه‌های مارتین هایدگر فیلسوف شهیر آلمانی به جامعه فلسفی ایران بود.

فردید با بهره‌گیری از اندیشه‌های هایدگر در نقد متافیزیک رایج در غرب، مفهوم «غرب‌زدگی» را در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی در ایران مطرح کرد.

فردید بسیار کم می‌نوشت و بر این اساس برخی منتقدان به او لقب «فیلسوف شفاهی» دادند. تعدادی از شاگردان او بر اساس اندیشه‌هایش کتاب‌هایی را برای نشر افکار او منتشر کردند که از این میان می‌توان به کتاب‌های «دیدار فرهی و فتوحات آخرالزمان» به کوشش محمد مددپور و «آرا و اندیشه‌های سید احمد فردید: مفردات فردیدی» اشاره کرد.

خبرگزاری ایبنا

 

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: