«شکنجه» از منظر استنفورد

1396/1/20 ۰۸:۱۳

«شکنجه» از منظر استنفورد

ترجمه و انتشار مدخل‌های دانشنامه استنفورد تصمیمی است که انتشارات «ققنوس» به سرپرستی مسعود اولیا از سه سال پیش گرفت و با آغاز آن به طور پیوسته چند ماه یک بار چند مدخل آن را به صورت جلدهای مجزا منتشر می‌کند. دانشنامه انگلیسی زبان استنفورد که مقالاتش به صورت مجازی نیز در دسترس است شامل مجموعه مقالاتی است که از سال 1995 میلادی، توسط نویسندگان متخصص هر کدام از حوزه‌های فلسفی نگاشته و منتشر می‌شود. در راستای این فعالیت نشر «ققنوس» به تازگی چهار جلد دیگر از این مجموعه منتشر شده است.


4جلد دیگر از دانشنامه استنفورد منتشر شد

ترجمه و انتشار مدخل‌های دانشنامه استنفورد تصمیمی است که انتشارات «ققنوس» به سرپرستی مسعود اولیا از سه سال پیش گرفت و با  آغاز آن به طور پیوسته چند ماه یک بار چند مدخل آن را به صورت جلدهای مجزا منتشر می‌کند.   دانشنامه انگلیسی زبان استنفورد که مقالاتش به صورت مجازی نیز در دسترس است شامل  مجموعه مقالاتی است که از سال 1995 میلادی، توسط نویسندگان متخصص هر کدام از حوزه‌های فلسفی نگاشته و منتشر می‌شود. در راستای این فعالیت نشر «ققنوس» به تازگی چهار جلد دیگر از این مجموعه منتشر شده است.

 مارتین هایدگر
مارتین هایدگر به قلم مایکل ویلر، یکی از چهار عنوان کتاب جدید ترجمه شده دانشنامه فلسفه استنفورد است که توسط مسعود حسینی ترجمه شده است.  در این جلد از مجموعه دانشنامه استنفورد، خلاصه‌ای از زندگی این فیلسوف آلمانی پرآوازه و جنجالی دوره معاصر آمده است. بخش عمده کتاب به بررسی «وجود و زمان» در فصلی با همین عنوان می‌رسد یا عنوان دیگر این اثر «هستی و زمان هایدگر»؛ کتابی با نثری سخت و گاه شکنجه‌‌وار و مفاهیم پیچیده‌ای چون دازاین. بخش آخر کتاب به «فلسفه متاخر» هایدگر می‌پردازد. «مارتین هایدگر» در 190 صفحه به قیمت 12 هزار تومان منتشر شده است.

 مکتب رواقی
«مکتب رواقی» را درک بالتسلی نوشته و حمزه موسوی ترجمه کرده است. فلسفه  رواقیان در سه بخش طبیعیات، منطق و اخلاق تدوین شده است. کتاب «مکتب رواقی» هم بر همین اساس سه فصل اصلی دارد، که به جای بخش طبیعیات، نظریه فیزیکی آمده است. در ابتدای کتاب هم بخشی به بررسی منابع موثق فهم مکتب رواقی اختصاص یافته و در انتها نیز تاثیرات این مکتب بر یونان و روم و مسیحیت و رنسانس و دوره معاصر بررسی شده است. «مکتب رواقی» نوشته درک بالتسلی و ترجمه حمزه موسوی در 95 صفحه به قیمت 6 هزار تومان عرضه شده است.

 شکنجه
کتاب سوم، عنوان «شکنجه» را دارد که مدخل آن توسط شماس میلر نوشته و توسط مریم خدادادی ترجمه شده است.  کتاب با تعریف شکنجه آغاز می‌شود. فصل بعدی کتاب به این پرسش می‌پردازد که «شکنجه چه ایرادی دارد؟»، پس از آن درباره توجیه شکنجه‌های استثنایی در موقعیت‌های اضطراری می‌نویسد  و آنگاه توجیه اخلاقی شکنجه قانونی و نهادینه را وامی‌کاود. نکته جالب کتاب همان است که اکنون نیز احتمالا در ذهن شما وول می‌خورد؛ کتاب با این پرسش تمام می‌شود: آیا مطلوب است اتاق شکنجه‌ قانونی دایر کنیم؟ «شکنجه» در 90 صفحه، با قیمت 6 هزار تومان به فروش می‌رسد.

 رویکردهای پدیدارشناسانه به اخلاق و تکنولوژی اطلاعات
«رویکردهای پدیدارشناسانه به اخلاق و تکنولوژی اطلاعات» که شماره هفتاد و ششم دانشنامه فلسفه استنفورد است را لوکاس اینترونا نوشته و ابوالفضل توکلی شاندیز ترجمه کرده است. کتاب پنج فصل دارد؛ دیدگاه‌هایی درباره ماهیت تکنولوژی اطلاعات، رویکردهای پدیدارشناسانه به تکنولوژی، اخلاق و تکنولوژی اطلاعات، پدیدارشناسی، اخلاق و تکنولوژی اطلاعات: مورد مجازگونگی و در نهایت نتیجه‌‌گیری.  «رویکردهای پدیدارشناسانه به اخلاق و تکنولوژی اطلاعات» نیز 6 هزار تومان در 85 صفحه از سوی انتشارات «ققنوس» در قطع پالتویی چاپ شده‌ است.

منبع: فرهیختگان

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: