طبقه بندی و تحلیل ادبیات منظوم عامه انجام شد

1395/4/9 ۱۳:۰۲

 طبقه بندی و تحلیل ادبیات منظوم عامه انجام شد

پژوهشگران در مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس برای نخستین بار در کشور پژوهش طبقه بندی و تحلیل ادبیات منظوم عامه را با هدف ثبت و شناسایی گونه‌های مختلف بومی سرود انجام دادند.


 پژوهشگران در مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس برای نخستین بار در کشور پژوهش طبقه بندی و تحلیل ادبیات منظوم عامه را با هدف ثبت و شناسایی گونه‌های مختلف بومی سرود انجام دادند.
 

 معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسن ذوالفقاری مدیر پروژه طبقه بندی و تحلیل ادبیات منظوم عامه درباره این پروژه گفت: این طرح توسط کارگروه علوم انسانی صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی ریاست جمهوری مصوب شد.شناسایی گونه‌های مختلف بومی سرود، تحلیل و طبقه‌بندی آنها در کل کشور از اهداف این پروژه است.
ذوالفقاری افزود: پروژه طی سه سال با همکاری 10 نفر از پژوهشگران در مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس به انجام رسید که در آن ابتدا 350 گونه از اشعار محلی در استان و مناطق مختلف کشور شناسایی شد البته این گونه‌ها نام‌های خاص و اشعار متعدد در میان مردم داشتند.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: این گونه‌ها به لحاظ سرایندگان، مراسم، وسایل و ابزار مورد نیاز برای اجرا، ویژگی‌های ادبی، نوازندگان و خوانندگان، مضامین و ابعاد اجتماعی و فرهنگی سروده‌ها بررسی و نمونه‌هایی نیز عرضه شد تا بتوان شناسنامه کاملی از این سروده‌ها در دست داشت.
به گفته وی این گونه سروده‌ها زمینه مطالعات گسترده تری را در ادبیات منظوم عامه و محلی ایران فراهم می‌کند، این گونه‌ها هم اکنون در مناطق مختلف ایران در آیین‌ها مختلف همچون دینی و مذهبی، عروسی، سوگ و شادی اجرا و خوانده می‌شوند که ثبت و ضبط این گونه‌ها می‌تواند به عنوان میراث معنوی اقوام ایرانی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان میراث فرهنگی دنبال شود.
رئیس مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی با اشاره به اینکه این پژوهش سال گذشته به عنوان پژوهش برگزیده سال انتخاب شد،افزود: پژوهش فوق زمینه شناخت بیشتر اقوام ایرانی را فراهم می‌کند البته بخش دوم طرح به طبقه‌بندی و تحلیل این گونه‌ها از ابعاد مختلف زبانی، ادبی، زیبایی شناختی، فرهنگی و اجتماعی بررسی و تحلیل‌های بسیار عمیقی در این راستا انجام شده است که می‌تواند دستاوردهای بسیاری را همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: از طریق این پژوهش گونه‌های سرود بومی ناشناخته محلی معرفی شده و زمینه برای مطالعه بیشتر روی آنها فراهم می‌شود در واقع هدف شناسایی و ثبت این گونه‌ها برای نخستین بار در کشور بوده است.

منبع: ایرنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.