نگاهی به کتاب «درآمدی به متافیزیک معاصر»

1395/4/5 ۱۱:۳۱

نگاهی به کتاب «درآمدی به متافیزیک معاصر»

: کتاب تازه منتشر شده «درآمدی به متافیزیک معاصر» از محبوب‌ترین و خوش‌خوان‌ترین مجلدات مجموعه درآمدهای امروزی راتلج به فلسفه است.



سنتی برجا مانده از ارسطو
 زهرا سلیمانی‌اقدم : کتاب تازه منتشر شده «درآمدی به متافیزیک معاصر» از محبوب‌ترین و خوش‌خوان‌ترین مجلدات مجموعه درآمدهای امروزی راتلج به فلسفه است.
مایکل لاکس، متافیزیکدان معاصر، در این کتاب با تسلطی مثال‌زدنی، بیانی روشن، نگاهی نو و رویکردی تحلیلی مهم‌ترین موضوعات مطرح در دانش متافیزیک را مرور، تدقیق و بررسی کرده است.
متافیزیک رشته‌ای با تاریخی دیرینه است و طی این تاریخ، این رشته به طرق مختلفی تلقی شده است. این تلقی‌های مختلف روش‌شناسی‌های متفاوت و حتی موضوعات مختلفی را به این رشته پیوند می‌زنند؛ بنابراین هر کسی که درصدد نوشتن متنی مقدماتی درباره متافیزیک است باید از میان این تلقی‌های مختلف دست به انتخاب بزند.
در این کتاب نویسنده در مقدمه تلاش می‌کند، سنتی بسیار دیرینه را دنبال کند (سنتی که می‌تواند تا ارسطو دنبال شود) تا متافیزیک را به عنوان تلاشی برای به دست دادن تبیینی از وجود بماهو وجود تفسیر کند.
در دو فصل نخست، یکی از قدیمی‌ترین و بنیادی‌ترین مباحثات درباره مقولات بررسی می‌شود؛ مباحثه درباره وجود و ماهیت کلی‌ها. در اینجا پرسش‌ محوری این است که آیا نظریه متافیزیکی ما باید در زمره مقولات اساسی‌اش چیزهایی را بگنجاند که می‌تواند میان اشیای عددا متفاوت عام یا مشترک باشند. در فصل اول، دیدگاه‌های کسانی (به نام «واقع‌گرایان متافیزیکی») بررسی می‌شود که به این پرسش پاسخ مثبت می‌دهند و در فصل دوم، تبیین‌هایی آمده است که کسانی (به نام «نام‌گرایان») به دست داده‌اند و از پاسخ منفی به این پرسش دفاع می‌کنند. فصل سوم، به بررسی ماهیت و ساختار جزئی‌های انضمامی متعارف پرداخته است. در فصل چهارم، مباحثاتی درباره وجود و ماهیت دسته‌ای از هویت‌های مرکب بررسی می‌شود. در فصل پنجم، از تبیین‌های مختلفی که متافیزیکدان‌های متاخر درباره مفهوم جهان ممکن به دست داده‌اند و طرقی که این تبیین‌ها در نظریه‌های آنها درباره موجهات ظاهر می‌شوند، بحث می‌شود. فصل پایانی به مفهوم جزئی‌های انضمامی متعارف می‌پردازد. در این فصل بر زمان‌مندی اشیای متعارف تمرکز شده است. در فصل ششم دو تبیین متضاد از استمرار زمانی ارائه می‌شود و رابطه میان تبیین‌های متافیزیکی ماهیت زمان و تبیین‌های متافیزیکی ماهیت و ساختار موجودات زمان‌مند ‌می‌شوند.

منبع: فرهیختگان

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: