صلاح الصحاح مشاهده نسخه

در حال حاضر تنها صفحات ابتدا و انتهای نسخه قابل نمایش است.

در نسخه از نگارنده نام برده نشده است. بایستی از افضل‌الدین کرمانی، پیش از 1033ق باشد، که در «فهرستواره 3526/5» نشان داده شده است.
«از فضول بقراط و فصول جالینوس و نکت‌ها که حکما در این باب گفته‌اند» به نام «صلاح الصلاح» در 4 «مقاله»: مقالت یکم در حفظ صحت، در 3 «فصل»: 1. در وصایا و کلمات حکما، 2. در اصلاح امور غیرطبیعی که آن را ستۀ ضرور نامند. 3. حفظ صحت به حسب اسنان: صفلان، جوانان، پیران، مقالت دوم، در حفظ صحت به حسب فصول، 4. «فصل»: 1. تدبیر صحت در فصل بهار، 2. تدبیر صحت در فصل تابستان، 3. در فصل خزان، 4. زمستان،  مقالت سوم، در حفظ صحت اعضای رئیسه و اندام‌ها، در 13 «فصل»: 1. در حفظ صحت سر و دماغ ... 5. در حفظ صحت ذوق و آ« چشیدن باشد، 10. در حفظ صحت جگر، 13. در حفظ صحت ولادت و تناسل و گرده و مثانه. مقالت چهارم، در یاد کردن بعضی از شراب‌ها و داروها که ساختن و داشتن آنها آسان بود.
آغاز:   حمدله. صلات. اما بعد، بدانکه بر هر کس واجب است که از علم دین چندان حاصل کند که احکام و شرایط معاملات بداند. و از علم طب چندان بیاموزد که اگر معالجۀ بیماری نتواند کرد، باری صحت خویش را تواند نگاه داشت.
منابع دیگر:   فهرستواره، 3526/5؛ استوری، پزشکی، 213؛ نسخه‌ها، 556/1 (2 نسخه): که از همان کرمانی دانسته شده؛ فیلمها، 595/1: نسخۀ بلوشه در مجموعه‌ای نوشتۀ 1033ق.
(1)1936،   نستعلیق پخته، شکسته‌آمیز (1250ق) (ص 108) (ص 4-54). آغاز برابر، انجام: آنچه آبستنی بازدارد آن است که [..] قطران بردارد. یا مرد حشغه را با روغن چرب کند. والله اعلم بالصواب. سپس «صحت عاجل» محمدباقر یزدی.     شمث‍ 252161

 

خرید فایل اسکن

اشتراک گذاری:

مشخصات

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: