1396/2/25 ۱۰:۵۵
انجمن علمی فلسفه با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نشست «هگل به روایت لوکاچ» را برگزار می کند.
انجمن علمی فلسفه با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نشست «هگل به روایت لوکاچ» را برگزار می کند. انجمن علمی فلسفه با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نشست دوم خود را با عنوان «خوانش فیلسوفان سیاسی کلاسیک به روایت فیلسوفان معاصر» برگزار میکند. نشست دوم این سلسله نشست به موضوع «هگل به روایت لوکاچ» اختصاص یافته است. این نشست با حضور محسن حکیمی، نویسنده و مترجم آثار فلسفی، دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه، ساعت 13 و 30 دقیقه تا 16 در محل سالن ناصر خسرو دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
گئورگ ویلهلم فریدریش هگل فیلسوف بزرگ آلمانی و یکی از پدیدآورندگان ایدهآلیسم آلمانی بود. تاریخگرایی و ایدهآلیسم او انقلاب عظیمی در فلسفه اروپا به وجود آورد و سنگ بنای مارکسیسم و فلسفه قارهای شد. هگل در سال ۱۸۳۰ رئیس دانشگاه برلین شد و بالاخره به سال ۱۸۳۱ به سبب شیوع وبا در ۱۴ نوامبر فوت کرد. دستنوشتههای زیادی بعد از مرگ از او بهجای مانده بود که به مرور تنظیم شد و به صورت کتابهای مختلف انتشار یافت.
گئورگ لوکاچ نیز فیلسوف، نویسنده، منتقد ادبی، و تئوریسین و مبارز کمونیست مجار و یهودی، کمیسر فرهنگ و آموزش در حکومت سوسیالیستی کوتاهمدت مجارستان در ۱۹۱۹ بود. لوکاچ، از سران «شورش مجار» در سال ۱۹۵۶ بود که طی آن مردم علیه حکومت استالینیستی به پا خواستند.
از لوکاچ آثاری در زمینه تئوری مارکسیستی زیباییشناسی که با کنترل سیاسی هنرمندان مخالف بود، دفاع از انسانیت و تشریح مفهوم «از خود بیگانگی» برجای مانده است و در غرب کلاً او را مارکسیستی با گرایشهای انساندوستانه میشناسند.
منبع: ایبنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید