1393/12/9 ۰۹:۵۸
پس از سوختن كتابهای دستنویس كتابخانه موصل در آتش نفرت داعشیها، اكنون بقایای فرهنگ و تمدن باستانی شهر نیز زیر لگام تروریستها نابود شدهاند. نمیتوان گفت این پتكها و تیشهها كه اعضای گروه تروریستی داعش به پیكر آثار باستانی موصل زدهاند، آخرین ضربات هستند. پس از ماهها وعده و وعید مقامات عراقی درباره آغاز عملیات آزادسازی موصل، خبرها از تعویق انجام این وعده به چند ماه آینده حكایت میكنند و هنوز گروه تروریستی داعش در این شهر استراتژیك به جولان مرگبار خود ادامه میدهد.
داعش تخریب «بودا» به دست طالبان را در موصل تكرار كرد
پس از سوختن كتابهای دستنویس كتابخانه موصل در آتش نفرت داعشیها، اكنون بقایای فرهنگ و تمدن باستانی شهر نیز زیر لگام تروریستها نابود شدهاند. نمیتوان گفت این پتكها و تیشهها كه اعضای گروه تروریستی داعش به پیكر آثار باستانی موصل زدهاند، آخرین ضربات هستند. پس از ماهها وعده و وعید مقامات عراقی درباره آغاز عملیات آزادسازی موصل، خبرها از تعویق انجام این وعده به چند ماه آینده حكایت میكنند و هنوز گروه تروریستی داعش در این شهر استراتژیك به جولان مرگبار خود ادامه میدهد. اقدام ضد فرهنگی داعش در موصل در حالی رخ میدهد كه جنایت علیه بشریت ازسوی این گروه تروریستی در این شهر افزایش یافته است. بر اساس گزارشها جوانان عراقی كه حاضر نشدهاند در تخریب موزه موصل همكاری كنند، زنده زنده سوزانده شدهاند. بهنظر میرسد ظاهرا تروریستها كه احتمال میدهند به زودی باید از این شهر عقبنشینی كنند، از هیچ جنایت دیگری در این شهر ابا ندارند. بر اساس برخی شواهد ابوبكر بغدادی، خلیفه خود خوانده این گروه نیز موصل را به مقصد سوریه ترك كرده است. بغدادی به همراه برخی سركردگان عالیرتبه داعش در اطراف شهر قائم مشاهده شدهاند. بر اساس گزارشها در عملیاتی كه علیه كاروان همراه سركرده داعش انجام شده ابومسلم تركمانی، معاون بغدادی و ثامر محمد والی فرات به همراه ابومسلم چچنی، ابومجاهد روسی و ابو عبیده عزاوی هم كشته شدهاند.
موصل جزو نخستین شهرهایی بود كه در حمله تابستانی داعش به خاك عراق، به تصرف این گروه تروریستی درآمد. پس از تسلیم یك شبهموصل به دست داعش، جهان متوجه خیز این گروه تروریستی شد. شهر موصل با جمعیتی بالغ بر نیم میلیون نفر، در تصرف هزار تا دو هزار شبهنظامی داعش قرار دارد. به گفته این مقام امریكایی، همه نیروهای حاضر در این عملیات از سوی مستشاران نظامی امریكا آموزش میبینند اما هنوز درباره نقش امریكا در اجرای عملیات و پشتیبانی هوایی تصمیمی گرفته نشده است. با این حال در عملیات آزادیسازی موصل كار اصلی برعهده نیروهای عراقی خواهد بود و بر اساس اطلاعات موجود دست كم پنج تیپ ارتش عراق در این عملیات حضور خواهند داشت. نیروهای پیشمرگ كرد نقش حمایتی و پاكسازی مناطق آزاد شده را بر عهده خواهند داشت. گفته میشود پیشمرگهای كرد حركت خود به سمت موصل را از سمت شمال آغاز خواهند كرد. اگر چه اعلام زمان انجام این عملیات اقدامی نامعمول است و مورد انتقاد دولت عراق نیز قرار گرفته اما به نظر میرسد این یك تاكتیك برای ایجاد رعب و وحشت در میان تروریستهایی است كه در چند ماه اخیر از بسیاری از مواضع خود در عراق عقبنشینی كردهاند.
درخواست یونسكو از شورای امنیت
در جدیدترین ویدیویی كه از سوی داعش منتشر شده، تخریب مجسمههای باستانی عراق نمایش داده میشود. در این ویدیو كه بازتاب گستردهای در شبكههای اجتماعی داشته، مردانی سیاهپوش، مجسمههای باستانی را به زمین میاندازند و با پتك آنها را خرد میكنند. در یكی از تصاویر، مردی سیاهپوش با ابزاری برقی، تندیس گاو بالدار بازمانده از تمدن آشوری و متعلق به قرن نهم قبل از میلاد را از بین میبرد. یكی از سیاه پوشان حاضر در ویدیو، تخریب این آثار باستانی را بر اساس باورهای مذهبیاش توجیه كرده و آنها را بتهای قلابی میداند. به عقیده كارشناسان، مجسمههای موجود در موزه موصل منحصربهفرد بودهاند هرچند كه در میان آنها برخی نمونههای جعلی هم وجود داشته است. تخریب این مجسمههای باستانی چند هفته پس از آن صورت میگیرد كه داعش، كتابخانه موصل را با بیش از هشت هزار دستنوشته باستانی در آتش سوزاند. در پی انتشار این تصاویر ویدیویی، سازمان یونسكو خواستار نشست اضطراری شورای امنیت شده است تا درباره حفاظت از میراث فرهنگی عراق بحث شود. ایرینا بوكووا، رییس سازمان یونسكو با انتشار بیانیهای، تخریب مجسمهها به دست داعش را حملهای فراتر از تراژدی فرهنگی دانسته است. بنا به ارزیابی یونسكو تخریب آثار هنری در موصل توسط داعش سبب ترویج فرقهگرایی، خشونت و افراطگرایی در عراق خواهد شد. گفته میشود از میان حدود ۱۲ هزار محل باستانی كه در عراق ثبت شدهاند، حدود ۱۸۰۰ محل در منطقهای هستند كه در تصرف داعش است.
روزنامه اعتماد
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید