1392/4/10 ۱۳:۱۴
به زودی سه کتاب جدید از دکتر رضا داوری اردکانی فیلسوف ایرانی منتشر خواهد شد. دکتر داوری در گفتگو با دبا خبرنگار سایت مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی گفت: کتاب «فلسفه ایدئولوژی و دروغ» عنوان جدیدترین کتابی است که قرار است منتشر شود.
دکتر داوری افزود: «راستی چیست؟ دروغ چیست؟ حقیقت چیست؟ راستی و حقیقت چه تفاوت هایی هم دارند؟ آیا می شود دروغ نگفت؟ دروغ مصلحت آمیز چیست؟ چرا دروغ می گوییم؟ چرا نمی توانیم دروغ نگوییم؟ سیاست با دروغ چه نسبت دارد و چه می شود که گاهی زشتی دروغ از میان می رود و مردمان بی پروا و حتی گاهی بنام حفظ دین و اخلاق دروغ می گویند ...» نمونه سوالاتی هستند که تلاش شده تا در کتاب به آنها پاسخ دهد.
«روشنفکری در جهان و ایران» عنوان یکی دیگر از کتاب هایی است که قرار است به زودی از دکتر داوری اردکانی وارد بازار کتاب شود. در این کتاب بیان شده است که منورالفکری و روشنفکری گرچه بهم بسته اند با هم نباید اشتباه شوند منورالفکری در قرن هیجدهم پدید آمده و آغاز روشنفکری در پایان قرن نوزدهم است. البته بیشتر صفحات کتاب متضمن بیان وضع روشنفکری در ایران و مشکلات روشنفکران کشور است. در این کتاب نویسنده به نقد و بررسی تاریخی بحث روشنفکری در جهان و چگونگی ورود آن به ایران و گسترش آن پرداخته است.
سومین اثر رئیس فرهنگستان علوم ایران «فلسفه و آینده نگری» نام دارد که به همراه دو کتاب دیگر توسط انتشارات سخن چاپ شده و به زودی منتشر می شود.
در کتاب «فلسفه و آینده نگری» آمده است که فیلسوفان در طرح عوالم انسانی چه سهم و اثری داشته اند و آیا طراحی آینده بدون آگاهی از امکانهای موجود و روابط ممکن میان جهان و انسان می تواند صورت گیرد. فلسفه و سیاست نسبت و رابطه مستقیم با یکدیگر ندارند و چنانکه می دانیم فیلسوفان مثل هنرمندان معمولاً در سیاست دخالت نمی کنند اما آنها ره آموزان سیاست و گشایندگان عوالم جدید انسانی اند آنها ممکن است در تفکر و زبان خود از پدید آمدن عالم و آدم جدید خبر بدهند و پیش بینان آینده باشند. آینده نگری های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی هم نمی تواند به وضع فکری و تاریخی و توانایی ها و ناتوانی های روحی مردمان بی اعتنا باشند. اگر در جایی آینده نگری دشوار است باید وجه آن را در همین وضع تاریخی و امکانهای فکری و روحی جستجو کرد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید