1404/1/25 ۱۲:۱۱
امید مجد، از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: عباس کیمنش عاشق ادبیات فارسی و بیادعا و متواضع بود و تمام دانش خود را در اختیار دانشجویان و پژوهشگران جوان قرار میداد.
امید مجد با ابراز تاسف از درگذشت عباس کیمنش، استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران عنوان کرد: تاکنون دانشگاه تهران چهار نسل استاد را به خود دیده است. نسل نخست شامل امثال ملکالشعرای بهار، بدیعالزمان فروزانفر، جلالالدین همایی، غلامرضا رشید یاسمی و عبدالعظیم قریب بود. نسل دوم را کسانی از جمله محمد معین، پرویز ناتل خانلری، ذبیحالله صفا، خلیل خطیبرهبر و عبدالحسین زرینکوب شامل میشدند. نسل سوم که کیمنش نیز از جمله آنها بود شامل استادانی چون خسرو فرشیدورد، مظاهر مصفا، علی شیخالاسلامی، محمدرضا شفیعی کدکنی و جلیل تجلیل است و نسل چهارم نیز استادان امروز را دربردارد.
وی با اشاره به اینکه اوج فعالیت پژوهشی و تدریس استادان نسل سوم دانشگاه تهران به دهه ۷۰ بازمیگردد، افزود: کیمنش بسیار متواضع بود و آموزش دانشجویان دوره کارشناسی ادبیات فارسی را در درسهایی چون آیین نگارش، سبکشناسی نظم، سیکشناسی نثر، ادبیات عرفانی، سنایی و عطار به تدریس در مقاطع تحصیلات تکمیلی ترجیح میداد.
مجد با اشاره به اینکه از کیمنش کتابهای «پرتو عرفان، شرح اصطلاحات عرفانی کلیات شمس»، و «تصویر خیال» و همچنین چندین مقاله درباره شاعران سبک خراسانی و عراقی برجای مانده، توضیح داد: یکی از دلایل محدود بودن تعداد آثار مکتوب استادان نسلهای اول، دوم و سوم از جمله کیمنش اهمیت دادن آنها به تدریس و نیز پژوهش عمیق در یک یا چند حوزه خاص بوده؛ اما امروز اعضای هیئت علمی ناچارند برای ترفیع و کسب درجه علمی بالاتر به طور مرتب مقاله یا کتاب تالیف کنند.
این استاد دانشگاه تهران کیمنش را الگوی وارستگی و مهربانی برای سایر استادان دانست و گفت: کیمنش تمام دانشجویانش را دخترم و پسرم خطاب میکرد، بسیار فروتن و کاملاً بیحاشیه بود بهگونهای که هیچکس هیچگاه از وی رنجشی به دل نگرفته است. همین مهربانی و صفای روحی منجر به وصیتی زیبا شد و پیکرش را به سالن تشریح دانشگاه تهران اهدا کردند.
منبع: ایبنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید