1393/3/3 ۱۳:۲۸
میرزا کوچک خان جنگلی در تاریخ معاصر ایران همچون شعلهای است که هیچگاه به خاموشی نگراییده است.
از همین رو با تمامی سانسوری که در دوران پهلوی درباره یاد و نامش میشد، آزادیخواهان هرگاه فرصتی مییافتند، او را همچون نمادی از آزادیخواهی و وطن دوستی پاس میداشتند. آنچه در زندگی شخصی و اجتماعی میرزا کوچک خان برجسته است، همانا دینداری و وطنخواهی است.
این کتاب شامل 25 سند در 157 صفحه قطع وزیری می باشد که دربرگیرنده اسناد نویافته از میان اسناد وزارت دربار تیمورتاش در آرشیو مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری است که به مناسبت نخستین کنگره ملی میرزاکوچک جنگلی فرصت انتشار یافته است.
از نظر زمانی، اسناد غالباً مربوط به دوره حکمرانی عبدالحسین تیمورتاش(سردار معظم خراسانی) در گیلان است که برخی از ابعاد سرکوب موقت نهضت جنگل را نشان میدهد. بخش کمی از اسناد هم مربوط به دوره وزارت دربار تیمورتاش است.
میرزاکوچکخان به مردم باور داشت و بدون اتکا به دولتیها یا بیگانگان، نهضت جنگل را سامان داد. نهضتی که از همان آغاز خدمت به مردم را سرلوحه کار خویش قرار داد. هیأت اتحاد اسلام بهعنوان تشکیلات سیاسی نهضت جنگل در دورهای که امور گیلان را بهعهده داشت، تجربهای موفق از حکومتداری سیاسیون مذهبی و علمای دینی را به نمایش گذاشت. بزرگداشت میرزاکوچکخان، پاسداشت چنین اندیشهای است. اندیشهای که ایران و اسلام را به معاملت با بیگانگان نفروخت. او نیاز زمانه ماست، الگویی نه برای ایرانیان که برای جهانیانی که می خواهند آرمانگرایی را با عمل تجربه نمایند.
در تصویر نظامسازی عالمان دینی و نیروهای مذهبی قطعهای غیر قابل چشمپوشی است. از همین رو معرفی هرچه بیشتر این شخصیت اثرگذار و ماندگار، به نسل امروز، فریضهای بردوش قشر فرهیخته و محقق جامعه ماست. چرا که او در هویتسازی ایرانی- اسلامی امروزمان جایگاهی درخور دارد. امید آنکه اینگونه تلاشهای علمی و عملی در این مسیر، گامهایی موثر به شمار آیند و رضای خداوند متعال را در پی داشته باشند.
این کتاب با سرفصلهای مدخل پژوهشی، راهنمای اسناد، اسناد، تصویر نمونه اسناد و نامها و نشانها تدوین شده و همزمان با نخستین کنگره ملی میرزا کوچک جنگلی رونمایی شد.
شعله فروزان: اسنادی از جنبش جنگل به کوشش رضا مختاری اصفهانی، ایرج محمدی، علی اکبر علی اکبری بایگی، زیرنظر شهریار مرادی دهقی و محمد شیخان از سوی معاونت ارتباطات اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور مرکز پژوهش و اسناد تدوین و تنظیم شده است.
این کتاب در 157 صفحه از سوی نشر جمهور ایران در سال 91 منتشر شده است و با شماره ثبت 513464 در کتابخانه شماره یک مجلس شورای اسلامی موجود است.
کتابخانه مجلس شورای اسلامی
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید