1393/2/29 ۱۰:۴۹
کتاب «تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران در عصر آل بویه» تالیف صادق حجتی از مجموعه پژوهشهای نوین تاریخی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شد. حکومت آل بویه را میان پرده ایرانی حکومتهای بعد از اسلام دانستهاند؛ چرا که آنها توانستند برای اولین بار در میان حکومتهای عربنژاد اموی و عباسی و ترکان سلجوقی و مغولان که خاستگاهی خارج از ایران داشتند، سلسلهای را بنیان گزارند که از ایران برخاسته بود و بر امور بغداد و بینالنهرین مسلط شد.
کتاب «تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران در عصر آل بویه» تالیف صادق حجتی از مجموعه پژوهشهای نوین تاریخی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شد.
حکومت آل بویه را میان پرده ایرانی حکومتهای بعد از اسلام دانستهاند؛ چرا که آنها توانستند برای اولین بار در میان حکومتهای عربنژاد اموی و عباسی و ترکان سلجوقی و مغولان که خاستگاهی خارج از ایران داشتند، سلسلهای را بنیان گزارند که از ایران برخاسته بود و بر امور بغداد و بینالنهرین مسلط شد.
اگرچه برخی محققان، حکومت بویهیان را درحد یک امپراتوری ندیده و آن را به اتحادیه نامنظم از حکومتها تشبیه کردهاند، اما تسلط آنها بر بغداد که مرکز جهان اسلام تلقی میشد - و دست کم اقدامهای در خور توجه عضدالدوله - در احیای استقلال سیاسی و فرهنگی ایران در دوره اسلامی سهم درخور توجهی داشت.
در این دوره کتابخانهها، محافل و مجالس علمی و حکمی پُرشمار از سوی حکمرانان و کارگزاران حمایت شد و اندیشمندان و علمای بسیاری پر و بال گرفتند. اینطور که صادق حجتی (دانش آموخته دکترای تاریخ علم) در روایت روان و پرجزئیات خود شرح داده، پیدایی و افول آل بویه یکی از مهمترین و پرافت و خیزترین ادوار تاریخ ایران بوده است.
کتاب «تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران در عصر آل بویه» شکلگیری و قدرتیابی و سپس افول دولت بویهی را در فصلهای متعدد تشریح کرده و ریشههای قدرت گیری، حاکمان و سیاستمداران آن دوره، اقتصاد و نظام مالی، مناسبات خارجی، وزارتها و دیوانها، و جنبههای علمی، فرهنگی و هنری این دوره را بررسی کرده است.
این کتاب به قلم صادق حجتی همراه با پیوستها، گزیده مکتوبات بویهی، گاهشمار رویدادها، کتاب نامه و نمایه در 512 صفحه از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه راهی بازار شده است.
خبرگزاری مهر
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید