1393/2/2 ۱۲:۵۶
آنچه در ادامه می خوانید یادداشت دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی است که در «زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر حسن انوری» به چاپ رسیده است.
آشنایی و دوستی من با دکتر حسن انوری، به نیم قرنی پیش از این میرسد، سالهایی که در دورۀ دکتری ادبیات فارسی دانشگاه تهران، در کلاسهای پر فیض استاد بدیعالزمان فروزانفر، در کنار هم، پشت یک میز مینشستیم و هر دم مسحور دانش بیکران و حضور ذهن خارقالعادهی آن یگانۀ روزگار بودیم. در همان سالها دکتر انوری به همکاری با لغت نامۀ دهخدا انتخاب شده بود و زیرنظر استاد بزرگ و فداکار فرهنگ ایران زمین شادروان دکتر محمد معین، مشغول کار بود.
دوران سي - چهل ساله همكاري با لغت نامه دهخدا - كه هنوز هم خوشبختانه ادامه دارد - در وجود دكتر انوري دانش و تجربه هايي را در راه فرهنگ نويسي فارسي ذخيره كرد كه توانست در فاصلۀ چند سال يكي از عظيم ترين برنامه هاي فرهنگ نويسي براي زبان فارسي را با توفيقي آسماني بسامان برساند و حاصل آن در مرحله پاياني فرهنگ نه جلدي سخن و فرهنگ سه جلدي امثال فارسي و فرهنگ اعلام تاريخي و نيز فرهنگ اعلام جغرافيايي بود، در كنار چندين كار بزرگ ديگر باز هم در حوزۀ فرهنگ نويسي فارسي.
اين تنها چشم انداز توفيقات او بود در قلمرو فرهنگ نويسي براي زبان فارسي. دكتر انوري گاه به تنهايي و گاه با همكاري استاداني ديگر بسيار كارهاي ممتاز در حوزۀ ادب فارسي دارد كه بي گمان در كارنامۀ علمي او چاپ شده است و نيازي به هيچ گونه ستايشي ندارد.
اين بنده وقتي در تنهايي خود به غربال كردن چهره هاي فرهنگ ايران زمين در زمينه هاي مختلف مي پردازم، دكتر انوري را يكي از برجسته ترين مردان اين عصر مي بينم و فرزند خلف دهخدا و معين.
براي كهن دوست دانشمند و يگانه، عمري دراز همراه با سلامت و توفيق آرزو دارم.
عناوين يادداشت ها و مقالات اين زندگي نامه به شرح زير است:
پیشگفتار/ توفیق ه. سبحانی
زندگینامه خودنوشت/ حسن انوری
ایران و جهان ایرانی/ حسن انوری
بهترین بخشهای شاهنامه کدامند؟/ حسن انوری
دشواریهای فرهنگنویسی در زبان فارسی با نگاهی به تجربه فرهنگ بزرگ سخن/ حسن انوری
فرزند خلف دهخدا و معین/ محمدرضا شفیعی کدکنی
فضل و فضیلت دوشادوش یکدیگر/ رسول شایسته
در معنی سِحر/ عباس ماهیار
نگاهی به صدای سخن عشق/ احمد رضی
ضرورت بازنگری در بخش ریشهشناسی فرهنگ سخن/ رضا داوری، حسین داوری
فهرست آثار دکتر حسن انوری
عکسها و اسناد
زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر حسن انوری در 261 صفحه در شمارگان 1500 نسخه و به بهاي 80000 ريال در سال 1393از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شده است.
میراث مکتوب
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید