تاریخ در چنین روزی

نتیجه جستجو برای

آیت اللَّه سید عبدالمحمد موسوی از هفت سالگی با حفظ قرآن، تحصیلات علوم دینی را آغاز كرد. در 24 سالگی به اجتهاد رسید و سپس به كار تدریس پرداخت. او از مدرسین بزرگ علوم دینی بود و تدریس فقه واصول فقه، تشكیل حوزه‏ های علمیه ومدارس دینی، همچنین اجرای احكام الهی در كنار سایر فعالیت‏های اجتماعی از خدمات این مجتهد آگاه و مرجع تقلید مسلمانان ایران به شمار می‏ رود

( ادامه مطلب )

آیت اللَّه سیدهبةالدین محمد علی شهرستانی در رجب سال 1301 ق در سامراء به دنیا آمد. پس از كسب مقدمات از پدرفاضل و دیگران در هجده سالگی راهی نجف اشرف گردید و از محضر درس آخوند خراسانی، سیدكاظم یزدی و شیخ الشریعه اصفهانی بهره برد و در شمار مجتهدان شیعه قرار گرفت. آیت اللَّه شهرستانی جهت بیداری فكری مسلمانان با شیخ محمد عبده مفتی مصر و سید محمد رضا، دانشور و اندیشمند مشهور جهان اسلام و جراید اسلامی ارتباط برقرار كرد و در پرورش روح اتحاد و بیداری مسلمین كوشید.

( ادامه مطلب )

ابوجعفر محمد بن جریر بن یزید طبری در سال 225 هجری در آمل به دنیا آمد. وی نزد پدر و دایى خود ابوبكر خوارزمی به تحصیل پرداخت و در علوم گوناگون از قبیل فقه، حدیث، تاریخ و تفسیر، علامه‏ ی روزگارگردید و از تمامی دانشمندان پیشی گرفت. امام طبری از پیشوایان فقه، حدیث، تفسیر و... است و در تمامی این رشته‏ ها دارای تالیفاتی می‏ باشد.

( ادامه مطلب )

سید نعمت اللَّه جزایری فرزند سیدعبداللَّه كه از نوادگان امام موسی كاظم(ع) به شمار می‏آید، در حدود سال 1050 ق در (صباغیه) یكی از مناطق اطراف بصره به دنیا آمد. پس از تحصیل مقدمات در زادگاه خود، عازم شیراز شد و با جدیت به ادامه‏ی تحصیل و تدریس همت گماشت. در ادامه‏ ی راه به اصفهان رفت و از محضر درس محقق سبزواری، شیخ حرعاملی، ملامحسن فیض كاشانی و علامه محمد باقر مجلسی و... بهره برد و به سوی قله‏ های كمال پیش رفت.

( ادامه مطلب )

دوران زندگی ابواسحاق كسایى مروزی، شاعر شیعی مذهب معروف ایرانی، مقارن با اواخر عهد سامانی و اوایل دوره‏ی غزنوی در ایران بود. او در آغاز، شاعری مدیحه سرا بود، اما پس از چندی در پی دگرگونی روحی كه موجب تحول فكری و عقیدتی او شد، زهد و عبادت پیشه كرد و تنها به مدح پیامبر اسلام وخاندان ایشان و وعظ پرداخت. كسایی در ابداع مضامین، بیان معانی و توصیف و تشبیه، قدرت بسیار داشت. او موعظه و حكمت رادر شعر فارسی به كمال رسانید.

( ادامه مطلب )

امیر محمدحسین خاتون ‏آبادی فرزند امیر محمدصالح از عالمان بزرگ امامیه در قرن دوازدهم هجری به‏ شمار می‏رفته که از محضر پدر و جد خویش - علامه - و آقاجمال و اساتید بزرگ حوزه اصفهان سال‏ها بهره ‏مند بوده است تا این‏که خود به مقام اجتهاد رسید و از حضور وی اعلامی چند برخاست.

( ادامه مطلب )

اندلس سرزمینی است در جنوب غربی اروپا كه شامل كشورهای اسپانیا، پرتغال و منطقه‏ ی اشغالی (انگلیس) جبل الطارق می ‏باشد. اندلس از سوی سپاهیان اسلام به فرماندهی طارق بن زیاد در سال 92 قمری فتح گردید و قسمت اعظم مردم این منطقه تا سال 95 قمری با طیب خاطر، دین اسلام را پذیرفتند.

( ادامه مطلب )

ابن حَبّان مورخ و محدث مشهور قرن چهارم هجری،مقدمات علوم را از اساتید معروف عصرخود آموخت و سپس به نیشابور كه در آن زمان، یكی از مراكز مهم كسب علم ودانش بود، رفت و به ادامه‏ی تحصیل پرداخت. ابن حبّان از صاحب نظران در علم حدیث به شمار می‏رفت و در این زمینه، آراء و نظرات ویژه ‏ای داشت. وی چندین بار به مقام قضاوت در شهرهای مختلف منصوب شد.

( ادامه مطلب )

خصلت ‏های جوان‏مردانه‏ ی یعقوب لیث صفار، باعث جذب مردم به سوی وی شد و پس از مدتی، مردم سیستان در جنوب شرقی ایران، او را به امیری برگزیدند. یعقوب لیث پس از چندی، قدرت یافت و با كمك هوادارانِ خود، چندین شهر ایران را تصرف كرد و دولتی منسجم و یكپارچه در ناحیه‏ ی سیستان ایجاد نمود.

( ادامه مطلب )

وقتی كه گیخاتوی مغول به فرمانروایى ایران رسید به سبب آن كه از مرض شفا یافته بود، فرمان آزاد كردن زندانیان را صادر كرد و از خزانه ‏ی مملكت، آنچه كه در دستش رسید، در بین تهی‏دستان و درباریان تقسیم نمود. این بخشش‏ها، كشور را به كمبود درآمد و فقر اقتصادی دچار ساخت و خزانه را تهی نمود. در این هنگام وزیر گیخاتو كه می‏دانست در چین پول كاغذی رواج دارد، برای جبران كمبود مالی و برگشتِ طلا و نقره به خزانه، دستور تاسیس چاپخانه ‏ای را در تبریز صادر كرد و به رواج نوعی اسكناس كه "چاو" نام داشت اقدام كرد.

( ادامه مطلب )

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: