حسین علیزاده :موسیقی تکلیف روشنی در ایران ندارد

1394/6/23 ۱۰:۰۱

حسین علیزاده :موسیقی تکلیف روشنی در ایران ندارد

حسین علیزاده با تحلیل وضعیت فعالیت جوانان عرصه موسیقی تأکید کرد هیچ کس حق توهین به هنرمندان را ندارند. حسین علیزاده نوازنده صاحبنام تار و آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایرانی در گفت‌و‌گو با مهر در پاسخ به اینکه چرا وجود بخش «استعدادهای درخشان» جشنواره موسیقی فجر و رویدادهای نظیر آن تأثیری در روند استعدادیابی، پرورش و معرفی هنرمندان نوپای موسیقی ایران برای ورود به عرصه‌های حرفه‌ای نداشته است، توضیح داد: اصولاً وقتی جشنواره‌ای برگزار می‌شود این سیاستگذاری‌های درست و اصولی است که می‌تواند راه درست را برای ما هنرمندان و فضای موسیقی به وجود آورد. اینکه می‌گویم «ما» یعنی همه افرادی که در حوزه موسیقی فعالیت می‌کنند و به طور کلی با دولتی‌ها فرق زیادی داریم.

 

حسین علیزاده با تحلیل وضعیت فعالیت جوانان عرصه موسیقی تأکید کرد هیچ کس حق توهین به هنرمندان را ندارند.

حسین علیزاده نوازنده صاحبنام تار و آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایرانی در گفت‌و‌گو با مهر در پاسخ به اینکه چرا وجود بخش «استعدادهای درخشان» جشنواره موسیقی فجر و رویدادهای نظیر آن تأثیری در روند استعدادیابی، پرورش و معرفی هنرمندان نوپای موسیقی ایران برای ورود به عرصه‌های حرفه‌ای نداشته است، توضیح داد: اصولاً وقتی جشنواره‌ای برگزار می‌شود این سیاستگذاری‌های درست و اصولی است که می‌تواند راه درست را برای ما هنرمندان و فضای موسیقی به وجود آورد. اینکه می‌گویم «ما» یعنی همه افرادی که در حوزه موسیقی فعالیت می‌کنند و به طور کلی با دولتی‌ها فرق زیادی داریم.

وی افزود: متأسفانه فضا به گونه‌ای است که وقتی می‌خواهیم درباره موضوع مهمی چون جشنواره‌ها و معایب آن صحبت کنیم، برخی اوقات برداشت‌های سیاسی از این صحبت‌ها و نقدها می‌شود. وقتی خود موسیقی تکلیف روشنی در ایران ندارد بنابراین اینکه چرا استعدادهای درخشان موسیقی کشور فقط در جشنواره‌ها عرض اندام می‌کنند و بعد از آن به فراموشی سپرده می‌شوند نیز موضوعی نیست که بتوانیم به صورت دقیق آن را آسیب‌شناسی کنیم. علیزاده تأکید کرد: اگر ما به هویت ملی‌مان در دنیا اهمیت بدهیم و با ابتکار زیاد و در نظرگرفتن حضور همین استعدادهای درخشان موسیقی نسبت به برگزاری جشنواره‌ها و جشنواره‌های بین‌المللی با کیفیت در حوزه موسیقی همت کنیم قطعاً اتفاقات خوبی برای کلیت جامعه موسیقی کشور می‌افتد. همین جشنواره موسیقی «موغام» کشور آذربایجان گوشه‌ای از یک فعالیت موسیقایی مؤثر است که مسئولان آذربایجانی برای معرفی فرهنگ خود آن را برگزار کرده‌اند و قطعاً هنرمندان جوان و مستعد این کشور در آن حضور دارند و به جهانیان معرفی می‌شوند.  عضو شورای عالی خانه موسیقی توضیح داد: به طور حتم چهره‌های جوان بسیار زیادی در حوزه موسیقی سنتی ایران وجود دارند که می‌توانیم هنر تک تک آنها را به دنیا عرضه کنیم، اما متأسفانه روند فعالیت‌ها به گونه‌ای است که هر زمان این استعدادهای درخشان موسیقی بروز پیدا می‌کنند به مرور توجه به آنها کمتر می‌شود و آنها فقط با تکیه بر تلاش‌های فردی است که وارد عرصه‌های جدی‌تر حوزه موسیقی می‌شوند؛ موضوعی که سیاستگذاران هر جشنواره‌ای باید به آن توجه ویژه کنند. سؤال مهم این است که چرا این جوانان بعد از برگزاری جشنواره‌ها دیگر فضایی برای عرض اندام ندارند؟

این نوازنده پیشکسوت تار در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که نباید به هنرمندان آن توهین شود. هر مسئولی که امکانات سیاسی دارد نباید به فضای کاری هنرمندان بویژه اهالی موسیقی توهین کند. هیچ کس حق توهین به هنرمندان را ندارد. بار دیگر تأکید می‌کنم که ما ابتدا جوانان را تشویق می‌کنیم اما بعد راه را بر آنها می‌بندیم و این مسأله مهمی است که بعد از ۳۷ سال فعالیت در موسیقی درباره چرایی آن به پاسخ مشخصی نرسیده‌ام.

روزنامه ایران

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: